ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

1η μέρα

Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τη μόνιμη συνοδό της ομάδας, η οποία γνωρίζει ελληνική νοηματική. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα

Λάρνακα και παραδοσιακή αγροτική ζωή

Στην παραλία της Λάρνακας, στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου σώζεται ο τάφος και η κάρα του Αγίου. Μετά στο χωριό Αυγόρου, για φούρνισμα ψωμιού και παρασκευή παραδοσιακού χαλουμιού (το κυπριακό τυρί). Τσάι και βόλτα στο βοτανόκηπο του χωριού. Αναχώρηση για το Λιοπέτρι, για παρακολούθηση καλαθοπλεκτικής και ζωγραφικής με το στόμα. Μετά στον ποταμό Λιοπετρίου για γεύμα και βόλτα κατά μήκος του ποταμού. Στη Ξυλοτύμπου, σε ένα πάρκο με άλογα και γαϊδουράκια βλέπουμε παραδοσιακά αγροτικά εργαλεία και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στο χωριό.

3η μέρα

Λεμεσός

Κατευθυνόμαστε στην πόλη από τον παραλιακό δρόμο ως το λιμάνι και κατευθείαν στο μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσίου. Από εκεί στο εξαίσιο θέατρο Κουρίου, με θέα τη θάλασσα. Μετά στην παραλία Πισσουρίου, όπου μετά από μια ωραία βόλτα δίπλα στο κύμα, γεύμα σε ένα παραλιακό εστιατόριο. Επιστροφή στη Λεμεσό, στο μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης για καφέ και μετά βόλτα στη μαρίνα και στην παραλία.

4η μέρα

Δερύνεια – Αγία Νάπα

Στη Δερύνεια, οπτική ξενάγηση στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, απ΄όπου ο Απόστολος Παύλος άρχισε την περιοδεία του στην Κύπρο και τον εκχριστιανισμό των κατοίκων του νησιού. Βόλτα στο χωριό και στα μνημεία του, σε φυτείες φράουλας και σε άλλες φυτείες. Περίπατος στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά, δίπλα στο κύμα. Πέρασμα από τις Σπηλιές και τους Άγιους Ανάργυρους και στάση στην παραλία Κόννος για σάντουιτς και καφέ. Μετά μια μίνι κρουαζιέρα με glass bottom boat. Γεύμα και μετά στο μοναστήρι της Αγίας Νάπας και στην παραλία της κωμόπολης και τέλος επίσκεψη στη Σωτήρα.

5η μέρα

Λεύκαρα – Φτερικούδι

Μετάβαση στα Λεύκαρα, για μια περιδιάβαση στο πανέμορφο χωριό, με τα περίφημα κεντήματα και ασημικά. Στάση για καφέ και μετά σε άλλα δύο γραφικά χωριά, στον Ασκά και στο Φτερικούδι. Γεύμα και μετά στον όσιο τον Αββακούμ τον Ασκητή, ένα Κύπριο Άγιο, που πιστεύεται ότι θεραπεύει προβλήματα ακοής. Κατά την επιστροφή, στάση στο Παλαιχώρι. Καφέ ή αναψυκτικό στην πλατεία του χωριού και περιδιάβαση, πριν την επιστροφή στη Λεμεσό, για ξεκούραση, βόλτα και δείπνο.

6η μέρα

Λευκωσία

Καθοδόν προς τη Λευκωσία, στάση στο Δάλι, εκεί όπου λατρεύτηκε πολύ ο Άδωνης, ο πιο όμορφος θεός της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Στη Λευκωσία, στην Αρχιεπισκοπή στον καθεδρικό Αγίου Ιωάννη, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και στο χαμάμ Ομεριέ. Ελαφρύ γεύμα με χαλλούμι και κυπριακά αλλαντικά με καφέ, τσάι ή χυμό. Ακολουθούν: εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης, Μουσείο Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, βόλτα στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και στη λαϊκή γειτονιά. Συνάντηση με οργανώσεις Κωφών Κύπρου.

7η μέρα

Τρόοδος

Στην Πλατεία Τροόδους για βόλτα και καφέ. Μετά στη Μονή Κύκκου, το πιο λαμπερό και πιο πλούσιο μοναστήρι της Κύπρου. Γεύμα στις Γερακιές ή στον Καλοπαναγιώτη. Στην επιστροφή, πέρασμα από τα πανέμορφα ορεινά χωριά Μουτουλλάς και Πεδουλάς, με στάση για καφέ στην Κακοπετριά. Στο ξενοδοχείο ξεκούραση, βόλτα και δείπνο.

8η μέρα

Αναχώρηση για αεροδρόμιο

Σημείωση: Αλλαγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν πριν ή κατά την επίσκεψη, εφόσον το θέλει η ομάδα, ανάλογα βέβαια και με τις γιορτές και τις αργίες. Επίσης, εάν το επιθυμεί η ομάδα, θα προστεθούν και επαφές με πρόσωπα και οργανωμένες ομάδες, καθώς και κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες με ομάδες Κυπρίων που γνωρίζουν τη νοηματική.

Απολαύστε τις επόμενες διακοπές σας

Close Menu