Οικογένειες με παιδιά στη Λεμεσό

Και κάστρα θα δούμε στην παραλία, και όμορφα γραφικά χωριά με παραδοσιακά προϊόντα, και τα διπλανά ιστορικά μοναστήρια, αλλά θα κάνουμε και περιπάτους σε πανέμορφη φύση στο βουνό, ή δίπλα στη θάλασσα στη μαρίνα, ενώ θα κάνουμε και γαϊδουροδρομίες ή θα παίξουμε σε ένα επιστημονικό παιδότοπο για όλες τις ηλικίες.

1η μέρα

Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο στη Λεμεσό.

 

2η μέρα

Επίσκεψη στο Κάστρο του Κολοσσιού, ένα από τα σημαντικότερα οχυρά της Μεσαιωνικής Κύπρου και σημαντικό φέουδο των Φράγκων ευγενών. Μετά σε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, στο λόφο του Κουρίου, εκεί όπου, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ιδρύθηκε μια πόλη, από Αχαιούς που ήρθαν από το Άργος της Πελοποννήσου. Στο θέατρο μέσα από διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες θα αντιληφθούμε την θαυμάσια ηχητική του.

Στους πρόποδες του αρχαιολογικού χώρου, στον Κόλπο της Επισκοπής βρίσκεται μια αμμώδης παραλία την οποία και θα επισκεφτούμε μετά τη ξενάγηση, για μπάνιο και φαγητό. Κατά μήκος της παραλίας του Κουρίου υπάρχουν διάφορα εστιατόρια και κάποια απ’ αυτά διαθέτουν παιδότοπους.

Μετά το μπάνιο θα επισκεφθούμε το Ολέαστρο, ένα όμορφο Πάρκο Ελιάς, κοντά στο χωριό Ανώγυρα. Εκεί θα μάθουμε για την ιστορία της ελιάς και του ελαιόλαδου, καθώς και για την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

3η μέρα

Επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Λάνια. Περιδιάβαση στα γραφικά δρομάκια του χωριού και επίσκεψη στο Ναό του χωριού, στο Αρχαιοελληνικό Εργαστήρι Παραγωγής Κρασιού, στο Μουσείο Παλιού Ελαιοτριβείου και το Μουσείο Κουμανδαρίας.

Ακολουθεί επίσκεψη στο όμορφο χωριό Τριμίκλινη, στην εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας, που κτίστηκε το 1744 και έχει πολύ ωραίες τοιχογραφίες και εικόνες από τον 15ον αιώνα. Έπειτα θα πάμε μια βόλτα στο χωριό, που είναι γεμάτο με αμπέλια, αμυγδαλιές, ελιές και πολλά φρούτα όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια και δαμάσκηνα. Γνωστό είναι το κρασί και η ζιβανία που κατασκευάζουν οι κάτοικοι με τον παραδοσιακό τρόπο. Στο καφενείο του χωριού θα πιούμε καφέ, κρασί, ή ζιβανία και θα δοκιμάσουμε γλυκά του κουταλιού, που παράγουν οι κάτοικοι με τον παραδοσιακό τρόπο.

Έπειτα θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Όμοδος. Θα προσκυνήσουμε στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού, στο οποίο υπάρχουν κομμάτι από ξύλο από το Σταυρό του Χριστού και κομμάτι καννάβου (σχοινιού) με το οποίο οι Ρωμαίοι έδεσαν το Χριστό πάνω στο Σταυρό. Γεύμα στο Όμοδος με κυπριακά εδέσματα. Μετά το γεύμα θα κάνουμε μια περιδιάβαση στο γραφικό χωριό, για να δούμε πώς κάνουν λάδι, κρασί και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Επιστρέφοντας στη Λεμεσό θα περάσουμε από το χωριό Απαισιά, στο οποίο θα κάνουμε Donkey Safari, θα δούμε ένα δέντρο Τρέμυθο, πέραν των 1500 χρονών, στην πλατεία του χωριού, την ενετική στέρνα πέραν των 500 χρονών και τον παραδοσιακό ελιόμυλο 100 χρονών. Επίσης, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τέλος την αρχαιολογική συλλογή, μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο.

4η μέρα

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λεμεσού, όπου εκτίθενται ευρήματα που καλύπτουν όλη την αρχαιότητα, από την 10η χιλιετία π.Χ. μέχρι και το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία προέρχονται από την πόλη και την Επαρχία της Λεμεσού.

Επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού, όπου οποίο θα δούμε ζώα, πτηνά και ερπετά από όλες τις ηπείρους. Ο σύγχρονος παιδότοπος και η παιδική ζωολογική γωνιά με τα μίνι κατσίκια και πρόβατα θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στους μικρούς επισκέπτες.

Με μια μικρή βόλτα στο Δημοτικό Κήπο και το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού θα κατευθυνθούμε στο νέο πολυλειτουργικό παραλιακό πάρκο για βόλτα, καφέ και παιχνίδι για τα παιδιά στον όμορφο παιχνιδότοπο.

Μετά το γεύμα θα πάμε για θαλάσσιο μπάνιο δίπλα από το παραλιακό πάρκο, στην παραλία «Ακτή Ολυμπίων» μπροστά από την καφετέρια “Θαλασσάκι”.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

5η μέρα

Στις οκτώ μισή το πρωί, αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες σταυροπηγιακές Ιερές Μονές της Κύπρου. Εκεί υπάρχει και η γνωστή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας (του Κύκκου) που παρουσιάζει την Παναγία βρεφοκρατούσα από τη δεξιά πλευρά, που κατά την παράδοση φέρεται να είναι αγιογραφημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Εκκλησία της Αγίας Μαύρης και Αγίου Τιμοθέου στο Κοιλάνι. Μια μικρή εκκλησία του 12ου αι., με τοιχογραφίες, στο κέντρο της οποίας υπάρχει μια τετράγωνη τρύπα απ’ όπου περνά γάργαρο νερό, το αγίασμα της Αγίας Μαύρης. Εκεί, αφού προσκυνήσουμε θα ξεκουραστούμε, κάτω από τη σκιά του αιωνόβιου πλάτανου ύψους 35 μέτρων και αι περιφέρειας κορμού 8 περίπου μέτρων, πίνοντας ένα κυπριακό καφέ.

Μετά θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Λόφου. Πρώτα ένα υπέροχο παραδοσιακό γεύμα και στη συνέχεια περιήγηση στο χωριό, το οποίο έχει σπάνια αρχιτεκτονική, με γραφικά πέτρινα σπίτια. Η περιήγηση οδηγεί στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσολοφίτισσας, που κτίστηκε με κρασί, λόγω έλλειψης νερού.

6η μέρα

Επίσκεψη στο Κάστρο της Λεμεσού, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα Μεσαιωνικό Μουσείο. Στα εκτιθέμενα έργα περιλαμβάνονται αστραφτερά μεσαιωνικά όπλα και πανοπλίες, τα οποία εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη αναβιώνοντας τις συγκεκριμένες εποχές.

Μετά θα επισκεφτούμε τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Καθολικής και δίπλα, το Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια περίπατος προς τον ιερό ναό της Αγίας Νάπας και βόλτα στην παραλία και στη μαρίνα Λεμεσού για γεύμα.

Κατά την επιστροφή μας στη Λεμεσό θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αρχιμήδης, ένα επιστημονικό παιδότοπο για όλες τις ηλικίες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

7η μέρα

Ελεύθερη μέρα, μπάνιο στη θάλασσα και όσοι επιθυμούν μια μικρή κρουαζιέρα γύρω από τη Λεμεσό προς τη Λάρνακα ή την Πάφο, με φαγητό και ποτό στο καϊκι.

8η μέρα

Αναχώρηση για αεροδρόμιο

Σημείωση: Αλλαγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν πριν ή κατά την επίσκεψη, εφόσον το θέλει η ομάδα, ανάλογα βέβαια και με τις γιορτές και τις αργίες. 

Απολαύστε τις επόμενες διακοπές σας

Close Menu