Τοξοβολία στην Πάφο, στο Αθλητικό Σωματείο ΝΙΚΗ

Τρία χιλιόμετρα μακριά από την Πάφο, κοντά στο χωριό Μεσόγη, σε μια καταπράσινη τοποθεσία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, υπάρχει ένα γήπεδο τοξοβολίας με έγκριση της Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας (ΚΟΤΟΞ), που είναι μέλος της FITA – (Féderation Internationale de tir á l’arc) και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Στο γήπεδο αυτό οι τοξοβόλοι μπορούν να προετοιμαστούν για τους ολυμπιακούς αγώνες, να περάσουν ευχάριστα ασκούμενοι στο αγαπημένο τους άθλημα ή να εκπαιδευτούν από αδειούχους έγκριτους εκπαιδευτές, ακόμα και αν είναι αρχάριοι.

Σωματείο ΝΙΚΗ

Εγκαταστάσεις

Στο γήπεδο τοξοβολίας του Σ.Ε.Κ.Ε. Πάφου υπάρχουν εγκεκριμένες εγκαταστάσεις από την ΚΟΤΟΞ και τον ΚΟΑ εγκαταστάσεις για Σκοπευτική Τοξοβολία, Τοξοβολία Πεδίου, για σκέτο τόξο (barebow), ελεύθερο στύλ χωρίς περιορισμό (freestyle unlimited), ελεύθερο στύλ με περιορισμό (freestyle limited), κυνηγετικό τόξο (bowhunter), κυνηγετικό τόξο με ή χωρίς περιορισμό (bowhunter limited or unlimited), longbow. Στο χώρο μπορούν να διεξαχθούν τόσο κανονικοί αγώνες τοξοβολίας, όσο και αγώνες field στην άγρια φύση που περιβάλλει το γήπεδο.

Δείτε το γήπεδο σε video…

5ος Αγώνας Τοξοβολίας Λεμεσού-Πάφου στο γήπεδο μας "Μαρία Παπαπολυδώρου" στη Μεσόγη. Διοργανωτής το αθλητικό σωματείο ΝΙΚΗ Πάφου.

Δημοσιεύτηκε από Σ.Ε.Κ.Ε. Πάφου - Τοξοβολία (S.E.K.E. Pafou - Archery) στις Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Εξοπλισμός

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν αντίκυρτα και παραδοσιακά τόξα και σύγχρονα σωληνωτά βέλη, από carbon (ίνες άνθρακα), αλουμίνιο ή συνδυασμό τους. Όσοι προτιμούν βέβαια μπορούν να φέρουν το δικό τους εξοπλισμό και μετά τα ομαδικά προγράμματα, να συνεχίσουν την άσκηση ό,σο χρόνο επιθυμούν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.

Εκπαίδευση

Το πρώτο που μαθαίνουν οι επισκέπτες είναι η ιστορία και η εξέλιξη της τοξοβολίας ανά τους αιώνες. Στη συνέχεια διδάσκεται η τεχνική της τοξοβολίας από αδειούχους έγκριτους εκπαιδευτές, στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Αν ζητηθεί έγκαιρα, θα διευθετηθεί η βοήθεια μεταφραστή/στριας σε άλλη γλώσσα.

Προθέρμανση

Πραγματοποιούνται ασκήσεις για την προθέρμανση και διάταση των μυών πριν από τις βολές και την αποθέρμανση και διάταση μετά την προπόνηση. Με τις ασκήσεις αυτές αποφεύγεται ο τραυματισμός μυών, τενόντων και συνδέσμων και αυξάνεται η ευελιξία.

Άσκηση

Την άσκηση του κάθε αθλητή παρακολουθούν οι έμπειροι εκπαιδευτές και κάνουν παρατηρήσεις, σχόλια και διορθώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο βασικός εκπαιδευτικός εξοπλισμός (εκπαιδευτικό τόξο και βέλη) παραχωρούνται από το σύλλογο για όσο καιρό θα τα χρειαστεί. Φυσικά μπορεί όποιος θέλει να φέρει το δικό του εξοπλισμό και να ασκείται και εκτός προγράμματος, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.

Καντίνα και χώρος για Darts

Στο χώρο του γηπέδου τοξοβολίας στη Μεσόγη υπάρχει καντίνα, όπου προσφέρονται αναψυκτικά, καφέ και σνακ. Υπάρχει όμως και χώρος darts για όσους είναι λάτρεις και αυτού του αθλήματος ή για όσους κάνουν διάλειμμα μετά την άσκηση.

Αγώνες τοξοβολίας

Την έκτη μέρα της επίσκεψης, μετά από συνεννόηση και εφόσον το επιθυμούν οι επισκέπτες, θα διοργανώνονται αγώνες τοξοβολίας με τη συμμετοχή πολλών ομάδων ή μεμονωμένων αθλητών από όλη την Κύπρο. Μετά τους αγώνες θα πραγματοποιείται τελετή απονομής των επάθλων και θα ακολουθεί το βράδυ συνεστίαση όλων των αθλητών σε μουσικοχορευτικό κέντρο της Πάφου.

Απολαύστε τις επόμενες διακοπές σας

Close Menu