ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Κύπρος – το νησί της Αφροδίτης

Οι αρχαιολόγοι και όσοι λατρεύουν την αναζήτηση και τη μελέτη των αρχαίων μνημείων θα δουν από πού αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, πού ήταν τα λουτρά της και πού λατρεύτηκε. Θα δουν επίσης πού λατρεύτηκε ο Άδωνις, ο πιο όμορφος θεός της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Παράλληλα θα δουν τις κατοικίες του Ορφέα, του Διονύσου, του Θησέα και του Αιώνα, καθώς και αρχαία θέατρα, στα οποία μέχρι και σήμερα δίδονται σημαντικές παραστάσεις. Φυσικά θα δουν και βυζαντινά, μεσαιωνικά και οθωμανικά κάστρα και άλλα μνημεία.

Μια περιδιάβαση στον τόπο που γεννήθηκε η Αφροδίτη

Η Θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η κόρη του Δία και της Διώνης, αναδύθηκε από τη θάλασσα της Κύπρου. Εδώ ερωτεύτηκε τον Άδωνη και λατρεύτηκε για αιώνες στο Ιερό της κοντά στην Πάφο, όπου ζωντανεύει ακόμα ο μύθος και η ιστορία, η πίστη και η ορθοδοξία, η αίσθηση του ωραίου και του θεϊκού.

Αρχαία – Μεσαιωνική Κύπρος

Μνημεία της Κύπρου, από την αρχαιότητα μέχρι και το Βυζάντιο, που μαρτυρούν χαρές και λύπες της καθημερινής ζωής, πολέμους και καταστροφές, αλλά και μαθήματα ειρήνης και δημιουργίας, όπως η καλλιτεχνική έκφραση των ερώτων των θεών και των ανθρώπων. Η Κύπρος είναι διάσπαρτη από μνημεία, κάστρα, παλάτια, και χώρους λατρείας, καθώς και από πολλά μουσεία.

Close Menu