meaningfull Holidays

Tι είναι ο θεματικός τουρισμός

Ο θεματικός τουρισμός στην Κύπρο, τον οποίο προωθούμε με την ιστοσελίδα αυτή, συνίσταται στην διοργάνωση επισκέψεων, που επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Επιλέγονται ιστορικά μνημεία, τοποθεσίες και συγκεκριμένοι χώροι, που σχετίζονται με κάποιο θέμα. Εκτός από την ξενάγηση, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει σύντομες διαλέξεις και να συναντηθεί με πρόσωπα και οργανώσεις που γνωρίζουν καλά το θέμα, εξασφαλίζοντας έτσι και κάποιας μορφής επιμόρφωση. Θεματικός τουρισμός στην Κύπρο διοργανώνεται ολόχρονα επίσης, με κάποιο προσωπικό θέμα, όπως διασκέδαση οικογενειών με παιδιά, μελέτη της αρχαίας ελληνικής μουσικής, diving, φωτογραφία, νοηματική για όσους έχουν πρόβλημα ακοής και άλλα. Στην Κύπρο μπορεί να έλθει κάποιος ολόχρονα όχι μόνο για τον λαμπερό της ήλιο, τις πεντακάθαρες θάλασσές της και το εκλεκτό της φαγητό, αλλά και για να εντρυφήσει σε κάποιο θέμα ή να απολαύσει με ειδικό τρόπο τις ομορφιές της. Μπορεί να μελετήσει θέματα που σχετίζονται με την ιστορία, την αρχαιολογία, τη θεολογία, την γεωλογία, τα εικαστικά, τη μουσική, τη φωτογραφία, την οικοτεχνία, το θαλάσσιο βυθό και πολλά άλλα.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

Επισκέψεις σε πόλεις, παραλίες και βουνά της Κύπρου, σε αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, σε ελαιοτριβεία και οινοποιεία. Βόλτα σε εμπορικά κέντρα, σε πάρκα και σε εργαστήρια καλαθοπλεκτικής, υφαντικής ή παρασκευής παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων, με ενημέρωση πάντα στην ελληνική νοηματική.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Οι αρχαιολόγοι και όσοι λατρεύουν την αναζήτηση και τη μελέτη των αρχαίων μνημείων θα δουν από πού αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, πού ήταν τα λουτρά της και πού λατρεύτηκε. Θα δουν επίσης πού λατρεύτηκε ο Άδωνις, ο πιο όμορφος θεός της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Παράλληλα θα δουν τις κατοικίες του Ορφέα, του Διονύσου, του Θησέα και του Αιώνα, καθώς και αρχαία θέατρα, στα οποία μέχρι και σήμερα δίδονται σημαντικές παραστάσεις. Φυσικά θα δουν και βυζαντινά, μεσαιωνικά και οθωμανικά κάστρα και άλλα μνημεία.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Γύρω από την Κύπρο υπάρχουν δεκάδες σημεία για καταδύσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αρχαία, ρωμαϊκά ή βυζαντινά ερείπια, σπήλαια και υπέροχη φύση, αλλά και πλοία διαφόρων χωρών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Για την καλλιέργεια της τέχνης της φωτογραφίας η Κύπρος προσφέρει μοναδικά τοπία που διεγείρουν το νου και το συναίσθημα. Στο βουνό ή στη θάλασσα, σε μνημεία ή σε στενοσόκακα, ο φωτογράφος μπορεί να αποτυπώσει την ψυχική του κατάσταση, τα συναισθήματά του, τις ιδέες του και τα οράματά του.

ΘΕΟΛΟΓΙΑ

«….Ἡ Κύπρος, δεχθεῖσα ἐκ τῶν πρώτων τὸν Χριστιανισμόν, τῷ 45 μ.Χ., διὰ τοῦ Ἀποστόλου Παύλου καὶ ἰδιαιτέρως τοῦ Ἀποστόλου Βαρνάβα, ὅστις ἦτο Κύπριος τὴν καταγωγὴν καὶ ἐγένετο ὁ ἱδρυτὴς τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου…..»

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Με τόξο και βέλη ο πρωτόγονος άνθρωπος πήγαινε στο κυνήγι για να εξασφαλίσει τροφή ή στον πόλεμο για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Και τότε και τώρα για να έχει ο τοξοβόλος ευστοχία, πρέπει να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνική και να ασκηθεί πολύ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μια οικογένεια με παιδιά, όταν έρχεται στην Κύπρο, θα επισκεφθεί ασφαλώς αρχαιολογικά, μεσαιωνικά και θρησκευτικά μνημεία, θα ενημερωθεί σε ελαιοτριβεία, οινοποιεία και άλλα εργαστήρια. Τα παιδιά όμως θα θέλουν πολύ να δουν και ζωολογικούς κήπους ή να παίξουν με γαϊδουράκια, καμήλες και άλλα ζώα. Σίγουρα όμως τραπέζια με υγιεινά, οικολογικά φαγητά της κυπριακής κουζίνας θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.

Απολαύστε τις επόμενες διακοπές σας

Close Menu